سفارش تبلیغ
صبا ویژن
< << 6 7 8 >


یوهانس گوتنبرگ، (متولد حدود 1398 ماینتز، درگذشت 3 فوریه 1468 ماینتز)، زرگر آلمانی و اولین مخترع ماشین چاپ و کلاً صنعت چاپ در اروپا بود.
از یوهان گوتنبرگ اغلب به عنوان مخترع صنعت چاپ یاد می‌شود اما آنچه را که او انجام داد ابداع اولین روش استفاده از حروف چاپی قابل جابجایی و ماشین چاپ بود که این امکان را فراهم می‌آورد تا بتوان مطالب نوشته‌شده? گوناگون را با سرعت و دقت به چاپ رساند. البته این صنعت 400 سال قبل از وی توسط یک بازرگان چینی به نام بی شنگ استفاده می‌شد و حدود 200 سال قبل نیز در کره مورد استفاده قرار می‌گرفت.

مهم‌ترین اثر گوتنبرگ انجیل گوتنبرگ یا انجیل 42 سطری است، که از لحاظ زیبایی خطی و کیفیت صنعتی آن در زمان خودش انجیلی بی‌نظیر بود.

زندگی

او در حدود سال 1398 در شهر ماینز آلمان و در خانواده ای ثروتمند به دنیا آمد . پدرش ، گنسفلایش و مادر او الزه ویریش گوتنبریگ ، از زمینداران طبقه اشراف بود . شهر ماینز به سبب فلزکاری های ظریف و آهنگری هایش مشهور بود . یوهانس تا 13 سالگی در ماینز پرورش یافت و در سال 1411_1410 ماینز را ترک کرد . اعضای اصناف مختلف شهر ماینز با یک دیگر متحد شد و بر علیه نجیب زادگان سر به شورش بر داشته بودند . یوهانس سه سال در روستا زندگی کرد و در شانزده سالگی دوباره به شهر بازگشت .

پدر یوهانس به کار در ضرابخانه ادامه داد اما دیگر عضو شورای شهر نشد . یوهانس نیز در کنار پدرش در ضرابخانه کار می کرد . او به عنوان یک زرگر باید به فلزشناسی آشنا می بود و همینطور می آموخت چگونه طلای ذوب شده را در قالب ها بریزند . گوتنبرگ سالیان سال پیش پدرش کار کرد تا اینکه در 1419 پدرش مرد . گوتنبرگ به دانشگاه رفت . او نیز همانند دیگر مردمان اروپا در آن زمان که بعدها عصر نوزایی و رنسانس نام گرفت ، تشنه دانش بود . فشار های سیاسی اصناف به نجیب زادگان زیاد شده بود . یوهانس مجبور شد تا بار دیگر شهر را ترک کند و به استراسبورگ برود . او سال های بعد را صرف تحقیق و بررسی بر روی ماشین چاپ کرد . انواع فلزات و قالب ها را آزمایش نمود تا به صفحه ای از حروف چاپی قالب حمل دست یافت . او برای تکمیل این دستگاه به پول نیاز داشت . فوست ، سرمایه داری نجیب زاده را راضی کرد تا او را حمایت مالی کند . او از فوست دو بار قرض کرد اما نتوانست پول هایش را پس بدهد .

در سال 1455 در حالی که 57 سال داشت و تقریبا نیمی از کتاب مقدس را به صورت چاپی آماده کرده بود ، فوست طاقتش را از دست داد و از او شکایت کرد . رای دادگاه مشخص بود ؛ برگشت وجه به فوست یا ضبط اموال یوهانس از جمله دستگاه چاپ . یوهانس نمی توانست پول فوست را پس دهد پس بنابراین دستگاهش را که دسترنج سال ها تحقیق بود از دست داد . فوست چاپخانه ای تاسیس نمود و با طراحی آرمی مخصوص به چاپ کتاب مقدس پرداخت و سرمایه ای عظیم بدست آورد .

یوهانس نیز چاپخانه خود را در سال های آخر عمرش تاسیس نمود و از نو کار ساخت آن را انجام داد . یوهانس گوتنبرگ پدر صنعت چاپ و مخترع ماشین چاپ در سال 1468 در ماینز المان درگذشت . 

تاثیر بر صنعت چاپ

چاپ باسمه‌ای

چاپ باسمه‌ای قرن‌ها قبل از گوتنبرگ در چین شناخته شده بود، باستان‌شناسان نیز توانسته‌اند یک کتاب چاپی که تاریخ آن به سال 868 برمی‌گردد در چین کشف کنند. مهر و انگشترهای خاتم نیز که اساس کارش همان شیوه? چاپ باسمه‌ای می‌باشد از زمان‌های باستان بهکار گرفته می‌شده است. در غرب نیز قبل از گوتنبرگ با چاپ آشنا بودند. چاپ باسمه‌ای، امکان تولید نسخه‌های متعدد از یک کتاب را فراهم میکرد اما یک مشکل اساسی داشت از آنجا که برای هر کتابی باید یک سری کامل و جدید از صفحات ساخته می‌شد و حروف روی چوب حک می‌شد، این روش برای تولید کتاب‌های مختلف عملی نبود.

حروف چاپی قابل جابجایی

گفته شده است که سهم عمده? گوتنبرگ در صنعت چاپ اختراع حروف چاپی قابل جابجایی بوده است. در واقع حروف چاپی قابل جابجایی نیز در اواسط قرن یازدهم در چین توسط شخصی به‌نام بی‌شنگ اختراع شده بود. اما چون صنعت چاپ تنها پس از اروپا و پس از اینکه چینی‌ها روش‌های جدید آن را از اروپایی‌ها فراگرفتند در چین همگانی شد، صنعت چاپ به شکل امروزی‌اش را به بی‌شنگ و چینی ها نسبت نمی‌دهند. حروف چاپی را در آن زمان با نوعی سفال می‌ساختند که طبعاً نمی‌توانست زیاد بادوام باشد. بعدها چینی‌ها و کره‌ای‌ها در ساخت حروف چاپی قابل جابجایی اصلاحاتی به‌وجود آوردند، پس از آن دولت کره در اوایل قرن پانزدهم از ایجاد یک کارگاه ریخته‌گری برای تولید حروف چاپی فلزی حمایت کرد و پس از آن و مدتی قبل از گوتنبرگ، کره‌ای‌ها حروف چاپی فلزی را جایگزین حروف سفالی کردند.

روش چاپ گوتنبرگ. با این روش می‌شد 240 صفحه در ساعت چاپ کرد.

روش جدید چاپ

برای بهره‌گیری از روش‌های جدید چاپ 4 عامل عمده باید وجود داشنه باشد:

  1. حروف چاپی قابل جابجایی همراه با سیستم حروف چینی
  2. ماشین چاپ
  3. مرکب مناسب برای چاپ
  4. ماده? مناسب برای چاپ روی آن، مانند کاغذ

کاغذ سال‌ها قبل در چین توسط تسائی‌لون اختراع شده بود و در غرب نیز قبل از گوتنبرگ به شکلی گسترده از آن استفاده می‌شد. این تنها عامل از عوامل چهارگانه? مورد نیاز چاپ بود که گوتنبرگ به شکل آماده در دسترس داشت. اگر چه در مورد سه عامل دیگر قبل از گوتنبرگ کارهایی انجام شده بود ولی گوتنبرگ اصلاحات و ابداعات مختلف و متعددی در هر یک از آنها پدید آورد. وی ظاهراً بدون اطلاع از کار چینی‌ها، حروف قابل انتقال را اختراع کرد و برای هر یک از حروف الفبا یک حرف جداگانه به کار برد. حروف متحرک را چینی‌ها اختراع کردند، ولی گوتنبرگ که حرفه‌اش زرگری بود، آلیاژ مناسب برای ریخته‌گری حروف را از سرب و آنتی‌موآن به‌دست آورد و سپس نسبت هر یک از این دو فلز را به گونه‌ای انتخاب کرد که حروف بیش از حد سخت و نرم نباشند. وی برای مرکب روغنی چاپ هم فرمول مناسبی یافت همچنین پرس مناسبی هم برای چاپ ابداع کرد و خلاصه با رفع موانع و حل مشکلات، عمل چاپ را میسر و اجرایی کرد.

صنعت چاپ برخلاف تمام اختراعات پیشین اصولاً یک دستگاه تولید انبوه است. یک نسخه از یک کتاب چاپی به خودی خود چیزی برتر از نسخه خطی آن نیست اما مزیت اصلی چاپ در تولید انبوه آن است. آنچه که گوتنبرگ ابداع کرد تنها یک ابزار و یک وسیله و یا حتی انجام یک سلسه اصلاحات در آنچه که وجود داشت، نبود بلکه ابداع یک سامانه? کامل تولید بود.

انجیل گوتنبرگ. کتابخانه? کنگره واشینگتن دی سی

با مقایسه? توسعه? بعدی اروپا و چین می‌توان تصویری از تأثیر گوتنبرگ بر تاریخ جهان به‌دست آورد. در هنگام گوتنبرگ اروپا به سرعت پیشرفت کرد در حالی که پیشرفت چین، که تا مدتها بعد هنوز از چاپ باسمه استفاده میکرد، نسبتاً کند بود و می‌توان گفت صنعت چاپ عامل بسیار مهمی در گسترش و پیشرفت دانش بوده است.

پس از گوتنبرگ

تقریباً20 سال پس از نخستین تلاش‌های گوتنبرگ در امر چاپ، این صنعت در ونیز، فلورانس، پاریس و لیون در حدی مختصر و محدود رواج یافت چون دستگاه چاپ گوتنبرگ، هزینه‌های بسیار زیادی داشت درنتیجه تنها برای ثروتمندان قابل دسترسی بود و به همین دلیل تا مدت‌های طولانی استقبال چندانی از آن نشد.
300 سال پس از اختراع دستگاه چاپ گوتنبرگ، یک نمایشنامه‌نویس آلمانی به نام آلوئیس زنه فلدر، چاپ سنگی یا لیتوگرافی را در سال 1796 میلادی اختراع کرد.

قیمت چاپ ، مجتمع چاپ ، چاپخانه ، چاپ ، چاپ افست ،بسته بندی ، چاپ کاتالوگ ، چاپ مجله


  


چکیده
در این مقاله، خلاصه مهم ترین علت های نوسانات قیمت دو فلز آلومینیوم و مس - به عنوان به ترتیب دومین و سومین فلزات صنعتی پرمصرف جهان- در بازار جهانی (به ویژه در بورس فلزات لندن LME) از ابتدای سال 2014 ارایه می شود. دو فلز مس و آلومینیوم در کنار فولاد که بیشترین مصرف جهانی را در بین فلزات دارد، مورد توجه ویژه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) برای سرمایه گذاری و توسعه آتی می باشند. همین مهم موجب شده تا در گزارش حاضر، تمرکز بر بررسی علت های مؤثر بر بازار این دو فلز با هدف ایجاد درک بیشتر از ساز و کار این بازار قرار گیرد.

 دلیل توجه خاص ایمیدرو به این دو کالای اساسی، در مورد فلز مس، بهره مندی ایران از منابع فراوان این فلز به دلیل قرار گرفتن بر روی کمربند مس جهان و در اختیار داشتن رتبه نهم جهانی از نظر ذخایر معدنی آن می باشد. در رابطه با فلز انرژی‌بر اما پاک آلومینیوم نیز، ماهیت انرژی بر آن و سهم حدود 40 درصدی انرژی از قیمت تمام شده این فلز به ویژه در شرایطی که ایران دارای رتبه اول ذخایر گاز طبیعی جهان می باشد (در سال 2013 رتبه ایران از دوم در ذخایر گاز طبیعی جهان به اول ارتقا یافت)، علت مهم توجه ایمیدرو به این صنعت بوده است. گاز طبیعی در آینده در کنار زغال سنگ مهم ترین سوخت مورد استفاده برای تولید برق در جهان با رشدی فزاینده خواهد بود. از طرفی بر اساس پیش بینی های معتبر امروز، توسعه آتی تولید آلومینیوم جهان در مراکز انرژی مستقر می باشد و نه در مراکز معدنی دارای بوکسیت (بوکسیت سنگ معدنی آلومینیوم است که ابتدا در پالایشگاه یا refinery به پودر آلومینا تبدیل و سپس از این پودر در واحدهای ذوب یا smelter، فلز تولید می شود) چرا که بوکسیت در جهان فراوان و برای تولید اقتصادی حداقل 300 سال فلز آلومینیوم کافی است. هم چنین آلومینای تولیدی از بوکسیت امکان حمل و نقل دارد پس شرکت های آلومینیوم کم و بیش هزینه یکسانی را برای آلومینا می پردازند، در حالی که انرژی یا برق کالایی منطقه ای است و با سهم بالایی که در تولید شمش دارد می تواند هزینه های تولید آلومینیوم را رقابتی یا غیررقابتی نماید. بنابراین تلاش ایمیدرو استفاده حداکثری از این مزیت خدادای کشور برای ایجاد توسعه و تولید رشد اقتصادی بیشتر یا GDP از طریق افزایش ظرفیت تولید آلومینیوم است به طوری که بتوانیم هم چون دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس به جایگاهی شایسته در باشگاه تولیدکنندگان این فلز در دنیا دست یابیم.
روش انجام تحقیق حاضر شامل مطالعه منابع مختلف اطلاعاتی معتبر شامل اخبار اقتصادی و به ویژه آخرین رویدادهای صنعتی جهان مرتبط با دو فلز آلومینیوم و مس شامل تولیدات، سرمایه گذاری ها، طرح های توسعه، ادغام ها و غیره...، استخراج موارد مرتبط و تأثیرگذار بر قیمت این دو کالا و ‌بررسی میزان تأثیر هر کدام، اولویت بندی و سرانجام جمع بندی عوامل مثبت و منفی مؤثر بر بازار فلزات در بازه زمانی روزانه می باشد. مهم ترین منابع استفاده شده شامل اخبار منتشر شده در سایت های مختلف خبری مانند reuters.com، metalsnews.com، metalbulletin.com، copperinvesting.com، bloomberg.com، mining.com و چندین منبع دیگر بوده است.
در اینجا لازم است برای استفاده بهینه از مطالب ارایه شده در این گزارش چند توضیح کوتاه آورده شود:
1- یکی از علت های مهم تغییر قیمت فلزات، تغییرات نرخ ارزهای عمده مبادلاتی جهان مانند دلار و یورو است که در متن زیر در بسیاری از موارد به آن اشاره شده است. تأثیر این تغییرات این گونه است: از آنجا که عمده تبادلات فلزات پایه به ویژه در بورس لندن با واحد دلار انجام می شود، تضعیف دلار منجر به افزایش قدرت خرید مشتریان دارای دیگر واحدهای پولی مثلاً یورو (اتحادیه اروپا)، یوان (چین)،... شده، بدین معنی که صاحبان این ارزها مقدار بیشتری فلز که با دلار ارزان تر فروخته می شود را می توانند در بورس خریداری نمایند. حال هر چه به طور مثال یورو یا یوان تقویت شود (ارزش آن ها بیشتر شود)، قدرت خرید فلزات برای به ترتیب اروپا و چین به عنوان دو متقاضی بزرگ فلزات پایه بالا رفته و تقاضای فلزات بهبود می یابد. حال اگر دلار تقویت شود، توان خرید این کشورها کاهش می یابد چون فلزات برای آن ها گران تر تمام می شوند. از طرفی بهبود یا افت وضعیت اقتصادی هر کشور به ترتیب منجر به تقویت یا تضعیف واحد پولی آن نسبت به دیگر ارزها می شود و به طور مثال هم اکنون که اتحادیه اروپا با بحران مالی مواجه است، شاهد تضعیف شدید یورو در برابر دلار پس کاهش قدرت خرید اتحادیه و در نتیجه کاهش تقاضای فلزات می باشیم چرا که اروپا یکی از مصرف کنندگان عمده فلزات صنعتی به ویژه آلومینیوم و مس است. پس به طور خلاصه افزایش یا کاهش ارزش ارزهای جهانی به ویژه دلار و یورو از عوامل تأثیرگذار بر قیمت فلزات پایه بوده به طوری که قیمت فلزات پایه با تقویت یورو و تضعیف دلار افزایش و برعکس با تضعیف یورو و تقویت دلار کاهش می یابد.
2- آربیتراژ (arbitrage) به معنی اختلاف قیمت فروش فلزات در بورس لندن و بورس شانگهای بوده و هر چه بیشتر باشد یعنی قیمت فروش فلزات در چین بالاتر از قیمت فروش آن در بورس لندن LME می باشد و این منجر به افزایش واردات چین، ترغیب ذخیره سازی توسط این کشور و در نتیجه رشد تقاضا (اگرچه که این تقاضا ظاهری باشد نه واقعی) و در نهایت افزایش قیمت فلزات می شود.
3- دلیل اینکه در این گزارش تأثیر عوامل مرتبط با اقتصاد کلان (macroeconomics) از جمله رشد اقتصادی کشورهای دارای اقتصاد تأثیرگذار، شاخص های نشان دهنده رشد تولیدات صنعتی (PMI یا Purchase Managers Index یا شاخص مدیرانِ خرید)، آمار ساخت و ساز اقتصادهای بزرگ جهان،‌ ترازهای تجاری و ...، بیشتر با قیمت فلز مس سنجیده می شود تا آلومینیوم این است که مس نسبت به اقتصاد جهانی بسیار تأثیرپذیرتر از آلومینیوم بوده و حتی به گونه ای به عنوان شاخص اقتصاد امروز جهان شناخته می شود. آلومینیوم دارای ثبات قیمتی بالاتری از مس بوده و عمدتاً از اصول خاص حاکم بر بازار خود شامل عمدتاً عرضه و تقاضا تأثیر می پذیرد و همین امر نوعی حاشیه امن یا مزیت برای سرمایه گذاران صنعت آلومینیوم ایجاد نموده است. البته نباید تصور نمود که شاخص های اقتصادی جهان بر قیمت آلومینیوم هیچ اثری ندارند و همان طور که دیده ایم،‌ رکود جهانی سال 2007 و 2008 منجر به افت شدید قیمت تمامی فلزات پایه از جمله هر دو فلز مس وآلومینیوم شد، با این حال نوسانات مس با اقتصاد جهانی، شدیدتر است.
3- یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر قیمت فلزات طی سال های اخیر قرار داشتن بازار در وضعیت قیمت کاهشی یا backwardation و یا شرایط قیمت افزایشی یا Contango بوده است. اگر قیمت فروش نقدی کالایی (مثلا مس) نسبت به قیمت فروش آتی آن (مثلا فروش سه ماهه) بیشتر باشد، حرکت قیمت در بازار رو به کاهش است و به این شرایط قیمت کاهشی یا backwardation گفته می شود و این وضعیت به دلیل افزایش مقطعی شدید تقاضای فعلی برای آن کالای خاص و یا به دلیل کمبود موقت عرضه روی می دهد. بنابراین شرایط قیمت کاهشی بر قیمت های فلز یا کالای مورد بررسی، اثر مثبت دارد چرا که در این شرایط، تجار تمایل دارند تا حتی با پرداخت هزینه بالاتر از قیمت نرم بازار و به دلیل دریافت نشانه هایی مبنی بر احتمال بروز کمبود کوتاه مدت عرضه آن کالا یا افزایش تقاضا برای آن، فلز موجود در بورس را با هر قیمتی به دست آورند. برعکس این شرایط، وضعیتی است که طی آن قیمت فروش آتی فلز در بورس لندن نسبت به قیمت نقدی آن بالاتر باشد که به آن شرایط قیمت افزایشی یا Contango گفته شده و اغلب در پی بالا رفتن مقطعی موجودی کالا در بازار و عرضه آن و ایجاد مازاد موقتی به وجود می آید و شرایط قیمت افزایشی بر قیمت آن کالا اثر منفی دارد. 
3- قیمت های مس و آلومینیوم آورده شده در این گزارش بر اساس قیمت سه ماهه بورس فلزات لندن می باشد.

ژانویه:
3 ژانویه 2014- 
مس) عوامل منفی شامل تضعیف یورو، آمار نامناسب تولیدات صنعتی دسامبر چین، افت 11 درصدی سالیانه واردات یازده ماهه اول سال 2013 کاتد مسی چین از شیلی، رشد 20 درصدی تولید مس زامبیا (بزرگ ترین کشور تولیدکننده آفریقا) در 10 ماهه اول 2013 تا 808 هزار تن (هرگونه رشد تولید در شرایط رکود به زیان قیمت ها است) علی رغم عوامل مثبت شامل رشد بالای واردات مس چین از شیلی در نوامبر 2013 و افت موجودی های بورس لندن، قیمت مس را تا 7322 دلار کاهش داد.
آلومینیوم) عوامل منفی شامل تضعیف یورو، آمار نامناسب تولیدات صنعتی دسامبر چین و رشد موجودی های بورس لندن، علی رغم اعمال تعرفه های جدید بالاتر برق برای واحدهای ذوب آلومینیوم غیربهره ور چین و احتمال تعطیلی برخی واحدهای ذوب در پی آن، قیمت آلومینیوم را تا 1787 دلار کاهش داد. 
6 ژانویه 2014- 
مس) عوامل منفی شامل افت بازار سهام آسیا، تاثیر نامطلوب افت تولیدات صنعتی چین (شاخص PMI) در دسامبر، تضعیف یورو،‌ تقویت دلار و علی رغم ادامه افت موجودی های بورس لندن و شانگهای، قیمت مس را تا 7313 دلار کاهش داد.
آلومینیوم) عوامل منفی شامل افت بازار سهام آسیا، تاثیر نامطلوب افت تولیدات صنعتی چین (شاخص PMI) در دسامبر، تضعیف یورو،‌ تقویت دلار و رشد تولید سال 2013 شرکت Alba بحرین تا 913 هزار تن (رشد تولیدات در شرایط رکود به زیان قیمت ها است) علی رغم عوامل مثبت شامل افت موجودی های بورس لندن قیمت آلومینیوم را تا 1761 دلار کاهش داد. 
7 ژانویه 2014- 
مس) عوامل مثبت شامل ادامه افت موجودی های بورس لندن علی رغم احتمال عدم تصویب طرح توسعه گسترده شبکه خطوط ولتاژ فوق بالای انتقال برق در چین* قیمت مس را تا7334 دلار بالا برد. 
* این شبکه مخصوص انتقال برق 1000 کیلوولت AC و 800 کیلوولت DC بوده و قرار بود با سرمایه گذاری حدود 500 میلیارد دلار توسط دولت چین انجام پذیرد. مصرف سیم و کابل مسی در شبکه سراسری برق چین طی سال های گذشته رو به کاهش بوده (احتمالا به دلیل جایگزینی با آلومینیوم) به طوری که از 21% در 2009 که سهم مصرف مس در این بخش بوده به 15% در 2012 کاهش یافته و برآورد ادامه این روند تا 8% در 2020 می رود. در سال 2020 سهم مصرف سیم و کابل مسی در سایر بخش ها شامل صنایع سنگین 34.3%، ساختمان سازی 24% و ارتباطات 27% می باشد و ارزش بازار سیم و کابل مسی چین به حدود 130 میلیارد دلار در 2020 می رسد.
آلومینیوم) عوامل مثبت شامل ادامه افت موجودی های بورس لندن، راه اندازی واحد نورد آلومینیوم 590 میلیون دلاری طرح Maaden عربستان با ظرفیت تولید 380 هزار تن ورق آلومینیومی (توسعه واحدهای پایین دستی به معنی افزایش تقاضا برای محصولات نهایی و به نفع قیمت ها است) و اعلام تعلیق تولید در واحد ذوب Aldel هلند به دلیل بالا بودن هزینه های تولید، کاهش 23 درصدی تولید آلومینیوم 10 ماهه اول 2013 هند و افت 5 درصدی تولید آلومینیوم جهان در ژانویه – نوامبر 2013 (کاهش تولیدات در شرایط رکود به نفع قیمت ها است)، علی رغم عوامل منفی شامل کاهش 22 درصدی مصرف آلومینیوم 10 ماهه اول 2013 هند علی رغم رشد 7 و 6 درصدی تقاضای این کشور در دو سال قبل آن، قیمت آلومینیوم را تا 1780 دلار بالا برد.
8 ژانویه 2014- 
مس) عوامل مثبت شامل افت موجودی های بورس لندن، برآورد Barclays مبنی بر احتمال رشد شدید مصرف مس چین در صورت ادامه طرح توسعه شبکه برق چین (دولت چین اعلام نموده 62 میلیارد دلار در سال جاری برای توسعه شبکه برق هزینه می نماید)، افزایش 7.5 درصدی صادرات مس شیلی در نوامبر در پی افزایش خرید مشتریان، علی رغم عوامل منفی شامل احتمال آسان گیری دولت در اجرای قوانین منع صادرات مواد خام اندونزی که می تواند دسترسی به کنسانتره مس تولید معادن این کشور را نسبت به آنچه تصور می شد تسهیل نماید، افزایش تولیدات و راه اندازی طرح های توسعه که هرگونه افزایش تولید در شرایط رکود به زیان قیمت های مس است شامل: برنامه راه اندازی مجدد واحد ذوب مس Pasar فیلیپین که دو ماه پیش در اثر طوفان آسیب دیده بود (120 هزار تن ظرفیت تولید)- آغاز به تولید طرح تولید مس Kipoi کنگو در سه ماهه دوم سال جاری (تولید 50 هزار تن از روش SX/EW)- رشد 6.5 درصدی سالیانه تولید مس شیلی در نوامبر 2013 تا 510 هزار تن، به تاخیر افتادن اجرای قانون منع صادرات کنسانتره مس کنگو تا پایان دسامبر 2014 که امکان دسترسی آسان تر به تولید مس این کشور را فراهم می آورد، قیمت مس را تا 7355 دلار بالا برد.
آلومینیوم) عوامل مثبت شامل ادامه افت موجودی های بورس لندن، علی رغم عوامل منفی شامل مازاد قراضه در بازار اروپا* قیمت آلومینیوم را تا 1782 دلار بالا برد.
* علت بروز این مازاد موجودی کافی قراضه به دلیل زمستان ملایم تر در اروپا نسبت به سال های قبل بوده است که جمع آوری قراضه توسط افراد متفرقه که از منابع اصلی تامین قراضه است را تسهیل نموده بود. اغلب زمستان فصل کمبود قراضه است اما زمستان 2014 بازار با مازاد آن مواجه بود. 
9 ژانویه 2014- 
مس) عوامل منفی شامل اعلام افزایش دیون دولت های استانی چین به دولت مرکزی تا حدود 3 میلیارد دلار با رشد 70 درصدی طی سه سال گذشته، تقویت دلار، افت شاخص قیمت تولیدکننده چین علی رغم عوامل مثبت شامل سومین هفته اعتصاب بنادر شیلی و اختلال در ارسال محموله های کنسانتره مس و افت موجودی های بورس لندن، قیمت مس را تا 7263 دلار کاهش داد.
آلومینیوم) عوامل منفی شامل اعلام افزایش دیون دولت های استانی چین به دولت مرکزی تا حدود 3 میلیارد دلار با رشد 70 درصدی طی سه سال گذشته، تقویت دلار، افت شاخص قیمت تولیدکننده چین علی رغم عوامل مثبت شامل افت موجودی های بورس لندن، برآورد رشد بازار رینگ چرخ آلومینیومی با 8.5% نرخ رشد سالیانه توسط موسسه Research and Markets و ادامه رشد پرمیوم آلومینیوم در آمریکا به بالاترین در 10 سال* قیمت آلومینیوم را تا 1757 دلار پایین برد.
* دلیل عمده افزایش پرمیوم های فروش آلومینیوم در جهان که به ویژه در آمریکا چشم گیر بوده، کاهش تعمدی تولید توسط تعداد زیادی از تولیدکنندگان شمش آلومینیوم، استفاده از آلومینیوم به عنوان ابزار سرمایه ای در معاملات مالی و افزایش شدید تقاضای تجار برای این کالا در پی آن و هم چنین کمبود قراضه به ویژه در آمریکای شمالی بوده است. 
10 ژانویه 2014- 
مس) عوامل منفی شامل افت 2.3 درصدی واردات سال 2013 مس و محصولات مسی چین تا 4.54 میلیون تن، کاهش هزینه های TC/RC در داخل چین به دلیل مازاد عرضه کنسانتره، سرمایه گذاری Codelco برای سه برابر کردن تولید Salvador (تولید فعلی 60 هزار تن مس در سال) (رشد تولیدات در شرایط رکود به زیان قیمت ها است)، علی رغم عوامل مثبت شامل رشد 31 درصدی سالیانه واردات مس چین در دسامبر تا 441 هزار تن، افت موجودی های بورس لندن، اعلام فورس ماژور ارسال کاتد تولیدی واحد Zaldivar شیلی به دلیل ادامه اعتصاب کارگری در معادن این کشور (این واحد با تولید 140 هزار تن کاتد در سال متعلق به Barrick Gold است. سایر واحدهای مس متعلق به این شرکت شامل معدن Lumwana زامبیا و طرح Jabel Sayid عربستان است)، قیمت مس را تا 7257 دلار کاهش داد.
آلومینیوم) عوامل مثبت شامل ادامه افت موجودی های بورس لندن، نتایج مثبت مالی Alcoa در 2013 و برآورد رشد 7 درصدی بازارهای مصرف آلومینیوم در 2014 توسط این شرکت، احداث یک واحد تولید پلیت آلومینیومی مخصوص خودرو توسط Kobe Steel ژاپن در Tianjin چین با ظرفیت 100 هزار تن و سرمایه گذاری 220 میلیون دلاری (بهره برداری 2016- توسعه واحدهای پایین دستی به معنی افزایش تقاضا برای محصول نهایی و به نفع قیمت ها است)، قیمت آلومینیوم را تا 1760 دلار بالا برد. 
13 ژانویه 2014- 
مس) عوامل مثبت شامل اجرای جدی قوانین منع صادرات مواد خام اندونزی به ویژه کنسانتره مس، ادامه افت موجودی های بورس لندن، علی رغم عوامل منفی شامل افت 18 درصدی سالیانه درآمدهای صادراتی معدنی شیلی در دسامبر 2013 در پی افت قیمت های مس و افت 5 درصدی کل درآمد شیلی از محل صادرات معدنی در 2013 برابر با 44.2 میلیارد دلار، قیمت مس را تا 7275 دلار بالا برد.
آلومینیوم) عوامل مثبت شامل اجرای قوانین منع صادرات مواد خام اندونزی که می تواند منجر به کمبود جدی و رشد قیمت بوکسیت شود، اعلام سوددهی مناسب شرکت Chalco در 2013، ادامه رشد پرمیوم ها و ادامه افت موجودی های بورس لندن، علی رغم عوامل منفی شامل آغاز عملیات احداث طرح ذوب 5 میلیارد دلاری اندونزی* (افزایش تولیدات و توسعه در شرایط رکود به زیان قیمت ها است)، قیمت آلومینیوم را تا 1763 دلار بالا برد.
* این واحد تولید شمش آلومینیوم با سرمایه گذاری Nanshan Al. چین دومین تولیدکننده بزرگ آلومینیوم این کشور احداث شده و دارای نیروگاه 300 مگاواتی اختصاصی، یک اسکله، ریفاینری آلومینای 2.1 میلیون تن و یک واحد ذوب 570 هزار تنی خواهد بود.
14 ژانویه 2014- 
مس) عوامل مثبت شامل ادامه افت موجودی های بورس لندن، ادامه تاثیر اجرای قوانین منع صادرات مواد خام اندونزی و افزایش صادرات کنسانتره مس و کاتد مسی برزیل در دسامبر در پی افزایش تقاضا، قیمت مس را تا 7329 دلار بالا برد.

منبع:کابل افشان،سیم افشان،سیم ارت،قیمت کابل برق،کابل برق،سیم و کابل،کابل و برق سیمکو


  


نیاز به اطلاعات یکی از ضروریات اساسی زندگی اجتماعی است و اھمیت مطبوعات، به ویژه روزنامه ھا، نشریات و جراید بر کسی پوشیده نیست. ازجمله عواملی که در روند تاریخ مطبوعات و جراید نقش تعیین کننده داشته، پیدایش فن چاپ و احداث چاپ خانه است. پیدایش صنعت چاپ در ایران، اگر ھم دارای پیشینه ی تاریخی بوده است، به طور مشخص در نتیجه ی شرایط حاکم بر ایران در قرن 19 م رو به رشد نھاده و با پدیده ی روزنامه نگاری به عنوان ضرورتی نوظھور مرتبط بوده است. پیدایش روزنامه نگاری و صنعت چاپ در ایران عصر قاجار، اگرچه به مانند ھرگونه اصلاحات دیگری، حرکتی از بالا و در خدمت منافع طبقه ی حاکم بود، اما نقش سازنده و ھدایت گری داشته و به خصوص در مواقع حساس، به روشنگری و تغذیه ی افکار عمومی کمک کرده است. روزنامه نگاری نخستین بار مورد اھتمام دانشجویانی قرار گرفت که با درایت عباس میرزا و وزیر باکفایت او، میرزا عیسی قائم مقام فراھانی، به اروپا اعزام شدند تا با آشنایی با تمدن مدرن، راھی برای برون رفت جامعه ی سنتی ایران از عقب ماندگی جست وجو کنند. این دانشجویان و در رأس آن ھا، میرزاصالح شیرازی، برای آشنایی با حرفه ی روزنامه نگاری و یا فراگرفتن صنعت چاپ اعزام نشده بودند و ھدف اصلی از اعزام آن ھا ضرورت ھای نظامی بود. میرزاصالح شیرازی، برحسب علاقه ی شخصی و البته ضرورتی که در این جھت احساس می کرد، این حرفه را فرا گرفت و در ھنگام برگشت با خرید ماشین چاپ در این طریق قدم برداشت . (1) البته در یک نگاه سنتی، ایرانیان در اعصار پیش از اسلام و دوران بعد از اسلام با لغات روزنامه و روزنامه نگاری آشنایی داشتند و شاید وسائل چاپ نوشته ھا و فرامین و سال نامه ھا و آئین نامه ھا را در اختیار داشته اند. اصل کلمه ی روزنامه از «روزنامک پھلوی» بوده و شعرا و بزرگانی ھمچون فردوسی، عنصری، ناصر خسرو، خاقانی و نظام الملک به این واژه اشاره کرده اند .(2) در دوره ھای ایلخانان و صفویه نیز با بھره گیری از تجربیات دیگر ملل، تلاش ھایی در جھت استفاده از فنون چاپ و ایجاد چاپ خانه شد و گاه نیز، موفق بود. ھمین طور پیش از این که میرزاصالح شیرازی اولین اقدام مشخص را در این زمینه آغاز کند، برخی از ایرانیان عصر قاجار از طریق ھند تحت سلطه ی انگلیس، چاپ و چاپ خانه و روزنامه و روزنامه نگاری را می شناخته اند. میرزا عبداللطیف خان شوشتری در کتاب «تحفه العالم» به سال 1216 ھـ.ق فصل مبسوطی با عنوان «نوشتن کتب به قالب» درباره ی روزنامه نگاری در ھند نوشته است. ابوطالب محمد اصفھانی نیز در کتاب «مسیر طالبی» به سال 1219ھـ.ق مطالب زیادی در این خصوص آورده است. شخص قائم مقام و عباس میرزا نیز با این فنون دنیای جدید آشنا بوده و آن را می شناخته اند .(3) به ھر ترتیب، با در نظر داشتن این مھم که روزنامه نگاری و صنعت چاپ به شکل رسمی و مشخص تر آن در عھد قاجارھا به وجود آمده و با اعزام دانشجویان به خارج و عملکرد شخصیت ھای مھمی ھم چون عباس میرزا و قائم مقام به صورت غیرمستقیم و افرادی ھم چون میرزاصالح شیرازی میرزا تقی خان امیرکبیر، علی قلی خان اعتضادالسلطنه، میرزا حسین خان سپھسالار و محمدحسن خان اعتمادالسلطنه به طور مستقیم مرتبط بوده است، به شرح مختصری پیرامون تاریخچه چاپ و چاپ خانه در ایران می پردازیم. چاپ و چاپخانه در ایران صنعت چاپ اول بار در چین زمان سلسله ی تانگ (قرون اول تا سوم ھجری) به طریقی ساده اختراع شد و در طی زمان رو به تکامل نھاد. در این طریق آن چه مھم است اختراع چاپ سربی توسط گوتنبرگ آلمانی در سال 1448م است. گوتنبرگ به تدریج، دستگاه چاپی اختراعی خود را تکمیل کرد و ماشین چاپ با حروف سربی قابل انتقال به راه انداخت. از این پس، صنعت چاپ به عنوان نقطه عطفی در تاریخ علمی و فرھنگی جھان، نقش مھمی در ارتقای وضعیت کمی و کیفی مطبوعات ایفا کرد. اھمیت صنعت چاپ اختراعی گوتنبرگ به حدی است که آن را به عنوان یکی از عوامل زمینه ساز رنسانس قلمداد می کنند. تاریخچه ی صنعت چاپ در ایران قرون جدید نیز با تحولات این صنعت در ممالک اروپایی مرتبط بوده و به گونه ای از دستاوردھای ملل اروپایی بھره برده است. با این حال برای آگاھی از پیدایش و چگونگی ایجاد چاپ خانه در ایران، در دو مبحث جداگانه ی چاپ خانه قبل از زمان قاجار و چاپ و چاپ خانه در دوره ی قاجار، تاریخچه ی موضوع را بررسی می کنیم. چاپ و چاپخانه قبل از دوره قاجار شاید بتوان دستگاه چاپی را که در زمان ایلخانان و به عھد حکومت «گیخاتو» (690-693) وارد ایران شد و در چاپ اسکناسِ موسوم به «چاو» از آن استفاده کردند، ھرچند ساده، اولین دستگاه چاپ در ایران به شمار آورد. این دستگاه بسیار ساده بود و بر اساس پِِرس و حکاکی روی چرم استوار بود .(4) به ظن برخی، لغات «چاپ» و «چاپ خانه» از ھمین دوره وارد زبان فارسی شده و اصل آن از «چاو» و «چاوخانه» گرفته شده است. البته مرحوم دھخدا لغت چاپ را از ریشه «چھاپ» یا «چھاپه» سانسکریت می داند. با این حال به نظر می رسد که اولین چاپ خانه با ھدف استفاده در امور نوشتاری، در دوره ی صفویه در ایران دایر شده است. آنژ دوسن ژوزف کشیشی از فرقه «کارملی» از مردم «تولوز» که در سال 1071ھـ.ق/1660م به ایران آمده و چند کتاب در مورد ایران نوشته است در کتابی که در لغت فارسی به فرانسه و ایتالیاییو لاتینی نوشته از کلماتی چون، باسمه کردن (کلمه ای ترکی به معنای چاپ)، قالب زدن، طبع نمودن، منطبع گردانیدن، باسمه خانه و باسمه چی نام برده که می تواند از وجود چاپ خانه در ایران حکایت کند. دو سن ژوزف می نویسد: «حضرات پادریان کارملی میدان میر، بصمه خانه عربی و فارسی در عبادت خانه ی خودشان در اصفھان برپا کرده بودند و ھنوز دارند، ارامنه نیز در جلفا بصمه ارمنی دارند .»(5) از آن جاکه کارملی ھای موسوم به اصلاح شده در سال 1016ھـ.ق/1607 م به ایران آمده اند، تاریخ ایجاد مطبعه بعد از آن تاریخ است. ھدف کارملی ھا از احداث چاپ خانه چاپ اوراق ادعیه و اذکار مسیحی بوده است(6) ارامنه نیز در حدود سال 1043 ھـ.ق دستگاه چاپی با حروف ارمنی در نمازخانه ی خود به کار گرفتند و به ایجاد چاپ خانه مبادرت کردند. سی سال بعد از انتقال ارامنه از جلفا به اصفھان توسط شاه عباس در سال 1013 ھـ.ق یک ارمنی موسوم به یعقوب ژان در سال 1051ھـ.ق/1640م یک دستگاه چاپ از اروپا وارد کرد که به خاطر مشکلاتی از قبیل کم رنگی، سفید شدن خطوط با گذشت ایام، عدم توانایی در ساختن مرکب مناسب، علاقه ی عمومی به تألیفات دست نویس، به خصوص تألیف انجیل و مھم تر بیکار شدن عده ی زیادی که به کار استنساخ متون مشغول بودند، از رونق افتاد. البته چنان که ذکر شد، قبل از چاپ خانه یعقوب ژان، ارامنه دارای چاپ خانه بودند و کتاب ھایی نظیر «حیات اجداد روحانی» (که حروف مطبعه ی آن به ھمت خاچاطور خلیفه ی ارامنه ساخته شده بود و الآن نیز نسخه ای از آن در کلیسای ارامنه موجود است) به چاپ رسیده بود . (7)ھرچند که این چاپ خانه در خارج از جامعه ی مسیحی اصفھان مورد استفاده قرار نگرفت و با استقبال عمومی مواجه نشد؛ اما از علاقه ی ایرانیان به داشتن چاپ خانه حکایت می کند. سخنان شاردن نیز این مطلب را تأیید می کند. شاردن می نویسد: «ایرانیان صد دفعه تا حال خواسته اند مطبعه داشته باشند، فواید و منافع آن را می دانند و ضرورت و سھولت آن را می سنجند؛ لیکن تا حال کامیاب نشده اند، برادر وزیر اعظم که آدم خیلی عالم و مقربی است در سنه 1087 ھـ.ق از من خواست تا عمله از فرنگ بیارم که این کار را به ایرانیان بیاموزد و کتب عربی و فارسی که من به او دادم به شاه نشان داد و اجازه گرفته بود، ولی وقتی پای پول به میان آمد ھمه چیز به ھم خورد .»(8) از آن پس تا زمان قاجار شواھدی در خصوص ایجاد چاپ خانه در ایران وجود ندارد. چنان که آمد ایجاد چاپ خانه در زمان قاجار معلول تحولاتی بود که در نتیجه ی برخورد با دول استعماری اروپایی روی داد. ھرچند در مورد ایجاد اولین چاپ خانه و بانی آن در این زمان اختلاف نظر است؛ اما به ھر حال باید آن را نتیجه حس نوخواھی ھمان معدود افراد آگاھی دانست که راه ایجاد و توسعه ی مبانی تمدنی جدید را پی ریختند. چاپ و چاپ خانه در دوره قاجار نخستین چاپ خانه ای که وجود آن در دوره ی قاجار مسلم است، چاپ خانه ای است که در سال 1233ھـ.ق یا سال قبل از آن توسط آقا زین العابدین تبریزی ایجاد شد. آقا زین العابدین به دستور عباس میرزا به روسیه رفته و آشنایی با چاپ و چاپ خانه را در آن جا فرا گرفته بود و با خرید ماشین چاپ به ایران برگشت و با تأسیس چاپخانه شروع به فعالیت کرد. این چاپ خانه با حروفُسربی کار می کرد و پس از مدتی کتابی موسوم به «فتح نامه» از آن بیرون آمد. فتح نامه به عنوان نخستین کتابی که در ایران چاپ شد، به وسیله ی «میرزا ابوالقاسم قائم مقام» تألیف شده بود. این کتاب به زبان عربی بود و موضوع آن به جنگ ھای ایران و روس مربوط می شد و حوادث را تازمان انعقاد عھدنامه ی گلستان(1813م/1228ھـ.ق) دربرمی گرفت. البته باید خاطرنشان کرد که مرحوم تربیت در مجله ی تعلیم و تربیت اولین کتاب چاپ شده در ایران را «جھادیه» میرزا عیسی قائم مقام بزرگ می داند .(9) زینکر «Zinker» یکی از کتاب شناسان اروپایی نیز در تألیف خود موسوم به «کتاب شناسی شرقی» از کتابی انگلیسی با عنوان «ملاحظات درخصوص خواجه حافظ شیرازی» تألیف اگوست، ای. ھربن نام می برد که در فوریه 1806م/1220-21ھـ.ق در شیراز به طبع رسیده است. اگر این موضوع صحیح باشد، چاپ خانه در شیراز قبل از تبریز و تھران احداث شده است . (10) چاپ خانه ی بعدی در ایران ھمان است که توسط میرزاصالح شیرازی احداث شد. میرزاصالح پس از فراغت از تحصیل و به ھنگام مراجعت به ایران، یک دستگاه چاپ خرید و با خود به ایران آورد. میرزاصالح که فردی اندیشمند و دارای ذکاوت بود و با بھره گیری از ھمین ھوش و قریحه ی ذاتی، به دربار قائم مقام راه یافته و با حمایت او به خارج اعزام شده بود، در زمان تحصیل در لندن، در رشته ھای تاریخ و جغرافیا، زبان ھای انگلیسی و فرانسه و لاتین و صنایعی ھم چون شیشه سازی، مرکب سازی و تھیه ی حروف مقطعه خبره شد و بنابر علاقه ی شخصی، با چاپ و چاپ خانه نیز آشنا شد. خرید دستگاه چاپ نیز به خاطر علاقه ی شخصی و حس مردم دوستی او بود. از آن جا که میرزاصالح به دنبال این بود که علاوه بر معلومات، چیزی که به درد مردم بخورد با خود بیاورد، به فراگرفتن این فن پرداخت و در آن خبره شد. در ھنگام بازگشت، با ھر سختی که بود یک دستگاه چاپ سربی خرید تا پس از رسیدن به ایران آن را به ھم وطنان عرضه کند .(11) چاپ خانه ی میرزاصالح در سال 1234ھـ.ق یک سال بعد از راه اندازی چاپ خانه ای که زین العابدین از روسیه آورده بود، راه اندازی شد. گرچه میرزاصالح از اقدام زین العابدین خبر نداشت، اما چون خود این فن را فراگرفته بود و به کار خود علاقه داشت، آن را در تبریز به راه انداخت، اما به خاطر مشغله ھای دیگر، تصدی آن را به میرزاعلی نامی سپرد .(12) در سال 1238 ھـ.ق میرزاجعفر نامی، که توسط عباس میرزا برای یادگیری این فن به مسکو فرستاده شده بود، نیز یک دستگاه چاپ سربی را وارد تبریز کرد. در ھمین چاپ خانه بود که در سال 1240ھـ.ق یک باب گلستان سعدی به چاپ رسید. ھمین چاپ خانه است که در کتاب «چاپخانه در خارج از فرنگستان» به عنوان اولین چاپ خانه ی ایرانی از آن یاد شده است. این در حالی است که قبل از آن دو چاپ خانه ی دیگر نیز تأسیس شده بود. شاید بتوان گفت که این میرزاجعفر ھمان میرزاجعفر مھندس بود که ھمراه میرزاصالح در لندن تحصیل کرده بود. در این صورت، می توان گفت که وی نیز با صنعت چاپ آشنا بوده و شاید نیز در ساختن چاپ خانه به میرزاصالح کمک کرده است. از این جھت می توان گفت که مراد از تأسیس اولین چاپ خانه ی مذکور در کتاب «چاپخانه در خارج از فرنگستان» ھمان چاپ خانه ی میرزاصالح بوده است . (13) به غیر از چاپ خانه ھای فوق الذکر ژنرال سمینوی روسی ھم که در ادسا به کار چاپ مشغول بود، ھنگامی که در سال1241ھـ.ق به ایران آمد؛ دستگاه چاپی را با خود آورد. لیکن معلوم نیست که چاپ خانه ی احداثی او چه قدر و چگونه کار کرده است .

چاپ خانه در تھران و سایر شھرستان ھا

چاپ خانه ھایی که تا سال 1240 ھـ.ق در ایران احداث شده بودند، عمدتاً در تبریز بودند و حتی پایتخت حکومت قاجاری نیز از این فناوری محروم بود. در سال 1240 ھـ.ق فتحعلی شاه میرزا زین العابدین را به تھران احضار کرد تا با احداث در تھران به کار طبع و نشر بپردازد. میرزا زین العابدین چاپ خانه ای ایجاد کرد و با برخورداری از حمایت منوچھرخان معتمدالدوله، که یکی از بزرگان دربار بود، کتب فراوانی را که اغلب ھم دینی و مذھبی بودند، به چاپ رساند. ارتباط نزدیک زین العابدین با منوچھرخان معتمدالدوله که او را در راه اندازی چاپ خانه کمک کرده بود، موجب شد که محصولات این اولین چاپ خانه ی تھران با عنوان چاپ معتمدی معروف شود. زین العابدین در تھران شاگردانی تربیت کرد که زیر دست او فن چاپ را یاد گرفتند. از جمله آن ھا میرزا باقر نامی بود که بعدھا نسخه ی «ناسخ التواریخ» سپھر را چاپ کرد. در سال 1245ھـ.ق فتحعلی شاه دستور داد که چاپ خانه ی سنگی بزرگی را که توسط میرزا اسدالله نامی در تبریز احداث شده بود، با تمامی کارکنان آن به تھران بیاورند و در پایتخت به فعالیت بپردازند. این میرزا اسدالله کسی بود که با حمایت میرزاصالح شیرازی به روسیه اعزام شده بود و با فراگرفتن فن چاپ و خرید یک دستگاه چاپ در سال1240ھـ.ق به ایران بازگشته و چاپ خانه احداث کرده بود. این چاپ خانه که با چاپ ھای سربی متفاوت بود، نخستین بار در ایران احداث می شد. به غیر از تبریز، که نخستین بار صنعت چاپ در آن جا رواج یافت، درخصوص سھم دیگر شھرھا در راه اندازی این صنعت می توان از اصفھان و شیراز یاد کرد. احداث چاپ سربی در اصفھان به سال1244 ھـ.ق انجام شد و کتاب «رساله ی حسینی» تألیف میرزا ابراھیم استرآبادی از آن بیرون آمد. چاپ سنگی نیز به سال1260ھـ.ق در اصفھان احداث شد. در شیراز اولین بار چاپ سنگی را در سال 1254ھـ.ق احداث کردند، ولی غیر از یک جلد قرآن مجید کتاب دیگری در آن به چاپ نرسید. ارومیه در سال1256ھـ.ق توسط مبلّغین مسیحی امریکایی دارای چاپ خانه شد و بعد از آن به ترتیب در شھرھای بوشھر، مشھد، انزلی، رشت، اردبیل، ھمدان، خوی، یزد، قزوین، کرمانشاه، کرمان، گروس، کاشان، اھواز، زنجان و بالاخره ساری چاپ خانه ایجاد کردند. (15) چاپ سنگی در ابتدا تمام دستگاه ھای چاپ که به ایران آورده شدند چاپ حروفی (سربی) بودند؛ اما این نوع چاپ دارای اشکالاتی بود که راه را برای پیدایش چاپ سنگی ھموار کرد. چاپ ھای سربی دارای کیفیت خوبی نبودند و با اغلاط املایی و مشکلاتی ھم چون کم رنگی و پاک شدن خطوط مواجه بودند. این نقیصه ھا وقتی که در کنار نوشته ھای دست نویس با خط نستعلیق و دیگر خطوط دارای کیفیت عالی قرار می گرفت، بیشتر خود را نشان می داد و آشکار بود که مردم به متون دست نویس بیشتر بھا می دھند. از طرف دیگر، احساس مذھبی نیز که چاپ خانه را پدیده ای خارجی می نگریست که به دست کافران ساخته شده، مزید بر مشکلات بود. توجه به چاپ سنگی و سعی در احداث چاپ خانه ھایی از این دست، که دارای نواقص کمتری بود به ھمین دلایل مورد نظر قرار گرفت. اعزام «میرزا اسدالله» (از اھالی فارس و از دوستان میرزاصالح شیرازی) به روسیه در جھت فراگیری چاپ سنگی نیز در نتیجه ی ھمین ملاحظات بود. چنان که آمد، میرزا اسدالله یک چاپ خانه ی سنگی بزرگ به تبریز آورد و با یاری میرزارضا نامی آن را به راه انداخت. ھم چنان که ذکر شد، فتحعلی شاه این مطبع سنگی و اجزاء و عّمال آن را در سال 1245ھـ.ق به تھران فراخواند و در پایتخت مشغول به کار شدند. اولین کتابی که در این چاپ خانه ی سنگی تھران به چاپ رسید، «دیوان نشاط» اثر میرزا عبدالوھاب معتمدالدوله متخلص به نشاط بود. در سال 1259ھـ.ق عبدالعلی نامی اسباب چاپ سنگی را به تھران آورد و با احداث چاپ خانه شروع به کار کرد. در این چاپ خانه ی جدید، کتاب «تاریخ معجم فی آثار الملوک العجم» از میرزا عبدالله بن فضل الله به چاپ رسید. پس از آن تاریخ پطر کبیر را به چاپ رساندند. عبدالعلی آقا پس از چندی تصدی چاپ خانه را به میرزاباقر سابق الذکر واگذاشت. در شھرستان ھایی که از آن ھا یاد شد، نیز اغلب چاپ سنگی را راه اندازی کردند. روزنامه ھایی که از نیمه ی دوم قرن سیزدھم ھجری قمری در ایران به چاپ رسیدند، نیز ھمگی چاپ سنگی بودند. بدین ترتیب، با این که نخست چاپ سربی به ایران وارد شد، به علت مشکلات خاص خود، به سرعت جای خود را به چاپ سنگی داد. ناصرالدین شاه در سال1290ھـ.ق در سفرش به فرنگ، در عثمانی چاپی سربی به قیمت پانصد لیره ی عثمانی خرید و به ایران فرستاد اما آن ھم پس از دو سالی متروک شد. این چاپ خانه بعدھا توسط بارون نرمان به دستور میرزا حسین خان سپھسالار جھت چاپ روزنامه «وطن» یا «پاتری» تعمیر شد؛ اما چون روزنامه پس از یک شماره توقیف شد، چاپ خانه نیز بار دیگر متروک ماند. چاپ خانه ی سربی دیگری را در سال1296 قمری در تھران دایر کردند که آن نیز پس از مدتی تعطیل شد. آخرین بار ھم در سال1314ھـ.ق چاپ سربی را در تھران تأسیس کردند که تاکنون به فعالیت خود ادامه می دھد. چاپ مصوّر پیدایش چاپ تصویری در ایران به زمان محمد شاه برمی گردد. نخستین کتاب شناخته شده ای که چاپ مصور شد، کتاب «لیلی و مجنون» مکتبی بود که در سال1259ھـ.ق به چاپ رسیده است. در چھار صفحه از این کتاب چھار تصویر وجود دارد که با مرکب چاپ ترسیم و به معمول زمان با دست آن ھا را رنگ کرده اند. پس از آن در سال1264قمری «دیوان فضولی بغدادی» را با بیست تصویر به چاپ رساندند. بعد از آن کتاب «روضه المجاھدین» با ھشت تصویر چاپ شد. از اول محرم سال 1300ھجری قمری که اولین شماره ی روزنامه ی «شرف» منتشر شد تا سال 1309ھـ.ق ھشتاد و ھفت شماره ی آن دارای تصاویر بود. روزنامه ی «شرافت» ھم که از صفر 1314 ھـ.ق به چاپ می رسید مصور بود. روزنامه ی وقایع اتفاقیه به عنوان اولین روزنامه ی دولتی و دومین روزنامه ی ایرانی نیز از شماره 470 (مورخ پنج شنبه 21 محرم 1277) به بعد، مصور است و در مدت چھار سال 88 شماره آن را مصور چاپ کرده اند. از آن پس، بھره گیری از چاپ مصور به تدریج در روزنامه ھای دیگر نیز معمول شد. اولین فرد ایرانی که چاپ تصویری را فرا گرفت، آقا میرزا عبداللطیف نقاش باشی اصفھانی بود. میرزا عبداللطیف از طرف امنای دولت به فرنگ فرستاده شده و در آن جا چاپ تصویری آموخته بود. وی از ھوشمندان عصر خود بود و افراد دیگری از جمله آقا میرزا ابوتراب نقاش مخصوص وزارت انطباعات چاپ مصور را از او فراگرفته اند . (16)در نظر داشته باشیم که میان چاپ سنگی مصور و چاپ سربی مصور تفاوت بود. چاپ سنگی مصور ھمانند چاپ معمولی بود و تنھا تفاوت آن به مھارت نقاش در ترکیب مرکب چاپ برمی گشت که مرکب آن را از مرکب معمولی غلیظ تر می ساخت، اما چاپ سربی مصور منوط به گراورسازی بود و ھم زمان با پیدایش چاپ مصور در ایران، در اروپا با استفاده از تیزاب مطالب را روی چوب می کندند و از روی مدل حاصله به چاپ می رساندند.

نتیجه گیری صنعت چاپ در شکل جدید خود به عنوان فرایندی که زمینه ترویج اندیشه ھا و تبادل و تکامل افکار را فراھم کرده است، بسیار دیر به ایران وارد شد. اگر اختراع ماشین چاپ توسط گوتنبرگ در نیمه ی قرن پانزدھم میلادی را نقطه عطف تاریخ این صنعت به شمار آوریم، ورود آن به ایران با یک فاصله چھار قرنی انجام شد. با این حال، اھتمام به این مقوله در آغاز رویارویی جامعه ی سنتی ایران با دنیای مدرن حائز اھمیت فراوان است. طبیعی است که خرید و انتقال ماشین ھای چاپ سربی و سنگی در اشکال قدیمی و احداث آن با مشّقات فراوانی ھمراه بوده و عزم راسخی را طلب می کرده است. پرداختن به این مھم به عنوان یکی از مسائلی که به سرعت ذھن اولین دانشجویان اعزامی به خارج را به خود معطوف کرده است، حاکی از ذھن پویای ایرانی در درک عقب ماندگی جامعه ی خویش و لزوم فراگیری دانش و فنون جدید برای فائق آمدن بر مشکلات موجود بوده است. با این حال، شرایط حاکم بر ایران و به خصوص استحاله ی ساخت سیاسی در این ایام، مانع از تحول لازم در این زمینه شده و چاپ و چاپ خانه و رکن متناظر با آن (روزنامه نگاری) را نیز مصادره به مطلوب کرده و در خدمت منافع حاکم درآورده است. با این وجود، از ھمان آغاز نقش مھمی ایفا کرده و به خصوص در رواج روزنامه نگاری در ایران عصر قاجار، پدیده ای که آن را به عنوان رکن چھارم مشروطه قلمداد می کنند، مؤثر واقع شده است.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

منابع - آرین پور، یحیی، از صبا تا نیما، ج1، چ5، تھران: بی نا، 1355. - تاورنیه، سفرنامه، ترجمه ی ابوتراب نوری، چ3، تھران،کتاب خانه ی سنایی، 1363. - دھخدا، علی اکبر، لغت نامه، زیر نظر محمد معین و سید جعفر شھیدی، تھران، انتشارات دانشگاه تھران،1377، ماده چاپ. - شاردن، سیاحت نامه، ترجمه ی محمد عباسی، ج4، چ1، تھران، امیر کبیر، 1349. - شوشتری، عبداللطیف، تحفه العالم، تصحیح محمد موحد، چ1، تھران، چاپ گلشن، 1363. - صفی نیا، «تاریخ روزنامه نگاری در ایران»، مجله یادگار، س2، ش2. - صلح جو، جھانگیر، تاریخ مطبوعات ایران و جھان، چ1، تھران، امیرکبیر، 1348. - گلبن، محمد، «لغت روزنامه و نخستین روزنامه ھای چاپی در ایران» مجله بررسی ھای تاریخی، ش5، س5. - محبوبی اردکانی، حسین، تاریخ مؤسسات تمدنی جدید در ایران، ج1، چ1، تھران، انجمن دانشجویان دانشگاه تھران، .1354 - میرزاصالح شیرازی، مجموعه سفرنامه ھای میرزا صالح شیرازی، به اھتمام غلامحسین میرزاصالح، تھران، نشر تاریخ ایران، 1364.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

پی نوشت 1- آرین پور، یحیی؛ از صبا تا نیما؛ تھران: بی نا، 1355، ج 1، ص5؛ تاریخ مؤسسات تمدنی جدید در ایران، ج1، ص؛ آشنایی با تمدن غربی و پیشروان ترقی جدید، ص4. 2- لغت روزنامه و نخستین روزنامه چاپ فارسی، صص2-6. 3- تحفه العالم، ص188؛ آشنایی ایرانیان با روزنامه قبل از میرزا صالح، نقل از: مقدمه کتاب سفرنامه میرزا صالح شیرازی، ص14. 4- تاریخ وصاف، ص 271-75؛ تاریخ مطبوعات ایران و جھان، ص40. 5- تاریخ مؤسسات جدید تمدنی در ایران، ج1، ص209، به نقل از شماره 11، سال سوم مجله تعلیم و تربیت. 6- لغت نامه دھخدا، ماده چاپ، تاریخ چاپ در ایران. 7- سفرنامه ی تاورنیه، ترجمه ی ابوتراب نوری، چ2، ص597. 8- سیاحتنامه ی شاردن، ترجمه ی محمد عباسی، ج4، چ1، ص1336. 9- تاریخ مؤسسات تمدنی جدید در ایران، ج1، ص211-13. 10- ھمان، ص212. 11- سفرنامه ی میرزاصالح شیرازی، ص353. 12- تاریخ مؤسسات تمدنی جدید در ایران، ص212-15. 13- از صبا تا نیما، ج1، چ5، ص131. 14- مجله یادگار،س5، شماره1و 2، ص22. 15- تاریخ مؤسسات تمدنی جدید در ایران، ص214-18. 16- روزنامه ی اطلاعات، شماره 23 ،576 جمادی الثانی 1300

. دکتر سید ابوالفضل رضوی منبع: کتاب ماه تاریخ و جغرافیا، شماره 125،مھر 1387

قیمت چاپ ، مجتمع چاپ ، چاپخانه ، چاپ ، چاپ افست ، بسته بندی ، چاپ مجله 


  


 

 اجرای سیستمهای اتوماسیون، کنترل و مانیتورینگ از ابزار لازم برای کاهش دغدغه‌های مدیران صنایع در جهت افزایش بهر‌وری و نظارت سریع و کارآمد به شمار می آید، لذا توجه ویژه به این بخش مبین آینده‌نگری و حسن توجه مدیریت  مجموعه ها می باشد. شما با استفاده از سیستم مانیتورینگ می توانید افزایش بهره وری،کاهش هزینه های تولید، کنترل دقیق خط تولید ،دریافت گزارشهای به روز را تجربه نمایید. این سیستم قابل نصب روی کلیه ماشین آلات خطوط  تولید سیم و کابل شامل ( کشش ،  فاین  ،  بانچر ، تاب استند ،  کلاف کن ، استرندر ، اکسترودر  و ... )می باشد.

 

در سیستم مانیتورینگ طلوع کلیه پارامترهایی که در بالا بردن کیفیت و کمیت نقش دارد لحاظ شده است. که برخی از آنها عبارتند از :

 

     انتقال اطلاعات تولید شامل کارکرد ماشین، سرعت تولید، میزان توقف، و ثبت زمان توقف به صورت Online

     امکان ثبت اطلاعات درجه حرارت و سرعت در ماشین های اکسترودر

     امکان بررسی نمودارهای عملکرد ساعتی ماشینها به تفکیک در شیفت جاری و شیفتهای قبل

     عدم نیاز به کنتوربرداری و حذف خطای جمع آوری اطلاعات

     دریافت گزارشهای کارگری و تولید (میزان تولید، راندمان،. . .)

     اجرای شبکه انتقال دیتا تنها با دو رشته سیم برای کلیه ماشینها

     امکان اتصال سیستم به کنترل کننده های  ( کانتر ، دورسنج ، ترمومتر ، ...) local

 

          اجرای این سیستم مزیتهای فراوانی برای مدیران این صنعت دارد که در ادامه به برخی از آنها که با نصب انواع سیستمهای دیجیتالی طلوع حاصل می شود، اشاره می کنیم

 

1-دستگاه کشش (راد) :

 

 ثبت پارامتر های سرعت و میزان تولید دردستگاه کشش توسط سیستم مانیتورینگ

 نمایش سرعت خط روی سیستم در جهت بالا بردن کیفیت و کمیت تولید

 نمایش و ثبت میزان تولید ( بخصوص برای تولید سیم های هوایی )

 امکان نمایش و کنترل سرعت و میزان تولید توسط کانترهای سری  1000

2-دستگاه فاین:

ثبت میزان تولید و میزان توقفات روی سیستم مانیتورینگ

منظم کردن متراژ کلیه قرقره های خروجی فاین  با استفاده از کانتر  ATP1210

 

3-دستگاه بانچر:

 امکان نمایش وکنترل متراژ قرقره ها با استفاده ازکانتر (حذف دورریز)ATP1210

نمایش سرعت خط برای تعیین طول تاب  با استفاده از اسپید متر ATS1110

 ثبت و نمایش متراژ تولیدی برای تولید کابل با سایزهای مختلف روی سیستم مانیتورینگ

 

4- دستگاه تاب استند :

 

کنترل و نمایش درجه  حرارت روی ماشین و ثبت نوسان آن روی کامپیوتر

 امکان نمایش وکنترل متراژ قرقره ها با استفاده ازکانتر  (حذف دورریز)ATP1210

 نمایش سرعت خط برای تعیین طول تاب  با استفاده از اسپید متر ATS1110

 

 

5- دستگاه اکسترودر:

 

 کنترل و نمایش درجه حرارت در بخش مارپیچ (به صورت  روی ماشین ) local

 کنترل و نمایش سرعت تولید ( تاثیر مستقیم روی کیفیت سیم های عایق دار )

 نمایش و ثبت میزان تولید راندمان  ماشین روی سیستم مانیتورینگ

6-کلاف کن :

 متراژ دقیق سیم کابل در انتهای خط ( بسته بندی ) توسط کانتر ATP1210

 ثبت و نمایش میزان تولید و ارائه گزارشهای مورد نیاز از میزان تولید

7-دستگاه استرندر :

 امکان نمایش و کنترل متراژ قر قره ها با استفاده از کانتر  (حذف دور ریز )ATP1210

 نمایش سرعت خط برای تعیین طول تاب  با استفاده از اسپیدمتر ATS1110

 ثبت و مشخص نمودن متراژ تولیدی برای تولید کابل با سایزهای مختلف روی سیستم مانیتورینگ

 

نتیجه گیری:

1-دستگاه کشش (راد) :

این دستگاه در تولید و کشش سیم  استفاده می شود که دو پارامتر سرعت و میزان متراژ تولیدی مهم است .

نمایش سرعت خط برای بالا بردن کیفیت تولید و مشخص نمودن متراژ تولیدی روی قرقره و به خصوص برای تولید سیم هوایی بسیار ضروری و لازم است.

2-دستگاه فاین:

روی این دستگاه عملیات مشخص نمودن میزان تولید سیم برای یکنواخت نمودن قرقره ها صورت می پذیرد.

3-دستگاه بانچر:

این دستگاه برای تابیدن سیم مورد استفاده قرار می گیرد ، به این دلیل نمایش سرعت خط برای تعیین طول تاب در نتیجه بالا بردن کیفیت تولید بسیار ضروری است و ثبت و مشخص نمودن متراژ تولیدی برای تولید کابل با سایزهای مختلف از ضروریات است که در نهایت ، قرقره ها ، دور ریز نداشته باشد.

4-دستگاه اکسترودر:

این دستگاه چون وظیفه اش عایق گذاری روی سیم است ، لذا مشخص نمودن سرعت خط لازم و ضروری است ، همچنین ثبت متراژ تولیدی نیز مهم است.

5-دستگاه تاب استند :

این دستگاه نیز مانند دستگاه بانچر است ، با این تفاوت که آن برای تاب دادن به سیم با عایق جهت تولید کابل می باشد، در نتیجه سرعت سنج و کانتر برای این دستگاه نیاز است.

6-کلاف کن :

چون وظیفه این دستگاه بسته بندی سیم است ، متر نمودن دقیق سیم و کابل بسیار مهم و لازم است.

7-دستگاه استرندر :

مشخص نمودن طول تاب و اندازه گیری متراژ ت.لیدی در این دستگاه از ضروریات است ، به همین دلیل نصب کانتر و سرعت سنج روی این دستگاه بسیار مفید است.

منبع:کابل افشان،سیم افشان،سیم ارت،قیمت کابل برق،کابل برق،سیم و کابل،کابل برق سیمکو


  


در این مقاله، سعی دارم مطلبی رو بنویسم که مطمئن هستم کمتر جایی اون رو مطالعه کردید. سوالی که تا به حال خیلی از گردانندگان سایت‌ها با اون برخورد کردند. تأثیر تغییر قالب و طراحی سایت بر روی نتایج جستجو چیست؟ بله، سوالی مهم و حیاتی برای همه وبمسترها.

برای پاسخ به این سوال، ابتدا نوع تغییر رو باید بررسی کرد. به طور کلی دو نوع تغییر اساسی ممکن است هنگام تغییر تم و یا ظاهر سایت رخ دهد.

  • فقط ظاهر تغییر می‌کند و هیچ تغییری در لینک‌ها و فایل‌های سایت رخ نمی‌دهد.
  • همه چیز سایت تغییر می‌کند. ظاهر، آدرس تمامی فایل‌ها و آدرس تمامی صفحات و URLها

پس تا آلان انواع تغییرات رو فهمیدیم. همه شما مطمئناً آگاه هستید که تغییر نوع اول، نتایج جستجو رو دچار تغییر زیادی نمی کنه و بسته به رعایت استانداردهای سئو (SEO) نتایج ممکنه تغییراتی داشته باشه. در کل، رتبه بندی بر می گرده به تمام مقالات سئویی که در سایت ما و یا هزاران مقالات تکراری و غیر تکراری که در اینترنت مطالعه کردید.

اما برگردیم به بحث و مورد دوم که مورد اصلی ما هست رو بررسی کنیم. شرایطی رو تعریف می‌کنیم که قبلاً سایت داشتیم که توی 100 نتیجه صفحه اول بوده و الآن لینک تمامی اون 100 صفحه و حتی بیشتر از اون عوض شده و این به خاطر طراحی سایت جدید و یا تغییر CMS رخ داده.

اخیراً شرکت ما با چنین پروژه‌هایی روبرو شد و توانست بدون تغییرات خاصی در نتایج و حتی در مواردی با بهبود در نتایج و در همه موارد با تغییر لینک قدیم به جدید، سئو سایت رو ارتقا بده. در اینجا می‌خواهم نتیجه این مطالعات را برای استفاده سایر برنامه نویسان و علاقه مندان قرار دهم.

یکی از مشتریان، بدون در نظر گرفتن نکات موجود در این مقاله، CMS مورد استفاده خودش رو تغییر داده بود و به دنبال اون تمامی لینک‌ها تغییر پیدا کرده بود. نتایج گوگل بعد از گذشت سه روز به صورت نمودار زیر تغییر یافته  بود.

downgrade1

یک افت شدید در نتایج جستجوگر گوگل، کاهش بازدیدکنندگان، کاهش فروش و سود. یکی دیگر از مشتریان، ورودی گوگل خودش رو به صورت زیر اعلام کرد.

downgrade2

به طور عجیبی در دو بازه زمانی، دو افت شدید در نتایج رخ داده بود. اتفاقی که پس از این می‌افتد چیست؟ بسته به پاسخ دهی سایت به گوگل و سابقه سایت، نتایج با سرعت آرامی رفته رفته بر می‌گردند. اما این عمل ممکن است ماه‌ها زمان نیاز داشته باشد و حتی به رتبه اولیه هم نرسد. اما راه حل چیست؟

راه حل:

راه حل این مسئله در Redirect 301 به وسیله فایل .htaccess نهفته شده است. اون دسته از دوستانی که در مورد نحوه‌های انتقال اطلاعات کافی ندارند بدونند که انواع مختلفی از انتقال مسیر وجود دارد مانند دائمی و موقت. Redirect 301 و یا Permanent Redirect نوعی انتقال از یک URL به URL دیگر است، به نحوی که به انتقال شونده فهمانده شود که URL قدیم برای همیشه به URL جدید منتقل شده است. انواع گوناگونی از ریدایرکت و یا تغییر مسیر وجود دارد که من آلان نمی‌خواهم همه اونا رو باز کنم. وقتی گوگل به لینک قدیمی شما که به وسیله تغییر مسیر 301 به لینکی دیگر منتقل می‌شود (که در پایین به شما توضیح خواهم داد چگونه) برخورد می‌کند. علاوه بر اینکه کاربر به لینک جدید منتقل می‌شود، گوگل می‌فهمد که این لینک، به لینکی دیگر تبدیل شده که احتمالاً تغییراتی هم توی محتوای اون ایجاد شده (مثلاً طراحی سایتعوض شده یا مطالب بهبود پیدا کرده). پس گوگل از شما هم بسیار تشکر خواهد کرد که آدرس جدید رو بهش دادین و حتی ممکنه رتبه اون رو هم به بالاتر انتقال بده.

روی بد سکه اینه که برای تمامی لینک‌های سایتتون، باید یک خط کد ریدایرکت رو توی فایل .htaccess بنویسید که ممکنه روزها از شما زمان ببره. اما بالاخره هر کاری نتیجه‌ای داره و سایت شما نجات پیدا می کنه. اگر با برنامه نویسی آشنایی دارید، در صورت وجود الگوهای مشخص بین آدرس‌های قدیمی و جدید، می تونید به وسیله حلقه، در طی چند ثانیه، خروجی متنی از الگو بگیرید و همه اطلاعات رو به فایل .htaccess اضافه کنید.

اما…

نحوه ایجاد Redirect 301 برای فایل و فولدر فرق می کنه که در زیر می تونید ببینید.

RewriteEngine on
Redirect 301 /oldpage.html http://www.yoursite.com/newpage.html
Redirect 301 /oldpage2.html http://www.yoursite.com/folder/

ابزارهایی هم دوستان خارجی زحمت کشیدند و طراحی کردند که می تونید به وسیله اونا کدها رو با چند تا کلیک بدست بیارید و بهونه ها رو برای انجام کار به حداقل برسونید. در آخر هم اضافه کنم که برای بدست آوردن تمامی لینک‌های یک سایت (که حتماً براتون سوال پیش اومد که از کجا باید بدست آورد) رو با واردکردن عبارت site:www.example.com در گوگل بدست بیارید.

منبع : طراحی سایت ، طراحی وب سایت ، طراحی لوگو ، طراحی کاتالوگ ، ساخت لوگو ، سفارش طراحی لوگو ، طراحی آرم ، طراحی ارم


  

مشخصات مدیر وبلاگ
لوگوی وبلاگ

بایگانی
عناوین یادداشتهای وبلاگ
لینک‌های روزانه
دسته بندی موضوعی
آمار وبلاگ
بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 44
کل بازدید : 452700
کل یاداشته ها : 435
دوستان

طراحی سایت طراحی وب سایت بهینه سازی سایت طراحی آرم طراحی لوگو اخبار روز برندها طراحی کاتالوگ اعتبارسنجی مشتریان اعتبارسنجی مشتریان بانک ها طراحی سایت و بهینه سازی سایت وبکده طراحی سایت و بهینه سازی سایت وبکده طراحی سایت و بهینه سازی سایت وبکده ویزا شینگن تور کوبا وقت سفارت طراحی سایت فروشگاه الکترونیک طراحی سایت شرکتی آرم آرم لوگو لوگو سفارش طراحی لوگو بازاریابی اینترنتی سفارش طراحی سایت بازاریابی اینترنتی سفارش سئو طراحی حرفه ای سایت خرید اینترنتی پوشاک ساخت وب سایت گروه طراحی طراحی سایت چیست گروه طراحی سایت طراحی سایت سازمانی طراحی سایت حرفه ای طراحان سایت خدمات سئو بهینه سازی خرید پاور بانک لوگو استند نمایشگاهی استندهای تبلیغاتی سازه های نمایشگاهی چاپ بنر چاپ فوری چاپ دیجیتال چاپ پلات چاپ لمینت دوره وصول مطالبات آیین نامه وصول مطالبات شرکت وصول مطالبات نشریه کلید سرمایه فرمول دوره وصول مطالبات آیِین نامه وصول مطالبات حقوق بانکی تور آنتالیا تور استانبول تور ارزان دبی تور ایتالیا تور فرانسه تور چین تور اکراین تور گرجستان تور بلاروس تور کوبا تور گوا تور پترا تور قبرس تور نجف تور تایلند تور روسیه تور مالزی تور کربلا ویزای مالتی پل شینگن ویزای شینگن بلند مدت مالتی ویزای شینگن یک ساله محمد میرزایی آفر تور ماشین آلات صنعتی دستگاه جوش ابزار یراق صنایع چوب پوشاک اوت لت ختنه کردن ختنه نوزاد جراحی زیبایی ناحیه تناسلی لابیاپلاستی عمل لابیاپلاستی ترمیم لابیا جراحی زیبایی ناحیه تناسلی عدم توانایی مقاربت واژینیسموس مقاربت دردناک منبع تغذیه میگر آمپر متر فروش تجهیزات اندازه گیری برق و الکترونیک اسیلوسکوپ مولتی متر ویزای آمریکا ویزای توریستی آمریکا ویزای توریستی آمریکا اقامت اروپا مهاجرت به اروپا tiktan پوشاک اوتلت اوتلت شلوار منگو مانتو جلو باز سایت خرید مانتو مانتو طرحدار فروش مانتو خرید مانتو مانتو خرید مانتو اینترنتی خرید سرویس خواب لوازم ماهیگیری ماهیگیری نور گیاهان آپارتمانی اصول نگه داری گیاهان آپارتمانی باربیکیو ذغالی دستگاه گریل ذغالی گریل ذغالی دیتالاگر اسیلوسکوپ ترمومتر مولتی متر منگو مولتی متر اسیلوسکوپ دات نت نیوک چیست؟ کابل برق قیمت قیمت کابل برق سیم ارت سیم و کابل تخت های بیمارستانی خرید دو چرخه تجهیزات پزشکی ترالی بیمارستانی نمایندگی پارکت agt

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ